suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolassa päiväkodit ovat auki normaalisti pääasiassa arkisin klo 6.30–16.30. Jos lapsi tarvitsee hoitoa muuna aikana vanhempien työn tai opiskelun vuoksi, lapsi tarvitsee vuorohoitoa. Heinolassa vuorohoitoa tarjoaa Tommola-talon päiväkoti. Vuorohoidossa lasten hoitoaika perustuu vanhempien työ- tai opiskeluaikoihin. Vuorohoitopäiväkoti on tarpeen mukaan avoinna ympäri vuorokauden joka päivä vanhempien ennalta ilmoittamien työvuorojen mukaisesti.

Toimi näin

Helmikuussa on keskitetty hakuviikko, jolloin voit hakea hoitopaikkaa seuraavan syksyn 1.8. alkavalle toimintakaudelle. Hakuviikon ajankohta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla tarkemmin alkuvuodesta.

Voit hakea hoitopaikkaa myös ympäri vuoden neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Yllättäen tulleen hoidontarpeen vuoksi (työ tai opiskelu) hakuaika on kaksi viikkoa. Täytä hakemus sähköisesti verkossa tai toimita paperinen hakulomake varhaiskasvatuksen toimistoon. Ilmoita hakemuksessa vuorohoidon tarve ja kerro jo hakemuksen lisätiedoissa arvioidut työvuorot tai lapsen hoitoajat.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vuorohoitoon ei ole oikeutta kaikilla, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuvaan hoidon tarpeeseen.

Hoitomaksu muodostuu perheen koon ja tulojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 23.9.2021