suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Varhaiserityisopetus /Kasvun ja oppimisen tuki

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä lapsi tulee varhaiskasvatuspalvelujen piiriin tullessaan päivähoitoon tai esiopetukseen. Huoltajilla voi jo olla päivähoitoa tai esiopetusta hakiessa tietoa siitä, että lapsi tarvitsee tukea kasvuunsa ja oppimiseensa. Tällöin lapsen tarvitseman tuen he voivat kirjata hakulomakkeeseen jo hakiessaan hoitopaikkaa. Joskus tuen tarve huomataan vasta myöhemmin. Tällöin keskustellaan yhdess ...

Toimi näin

Lapsesi tuen tarve tulee selvittää varhaiskasvatussuunnitelman laatimisen yhteydessä. Työhön voi sinun ja varhaiskasvatuksen henkilöstön lisäksi osallistua esimerkiksi psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Jos sinulla herää huoli lapsesi kasvuun tai oppimiseen liittyviin asioihin, ota asia puheeksi lapsesi varhaiskasvatushenkilöstön kanssa. He ottavat tarvittaessa yhteyttä erityislastentarhanopettajaan ja sovitaan yhteinen tapaaminen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsesi tarvitsee tukea fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii joko toteuttamaan tuen nykyisessä varhaiskasvatuspaikassa tai löytämään lapsellesi paremmin sopivan paikan.

Lapsesi tukeminen voi olla erilaisia toiminnallisia ratkaisuja, eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Apuna voi olla varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Lastasi tuetaan monialaisena yhteistyönä terveydenhoitajien, psykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Palvelun toteuttaa

Petäjäveden kunta

Palvelusta vastaa

Petäjäveden kunta
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 19.3.2024