suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Varattoman vainajan hautausavustus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Varattoman tai vähävaraisen vainajan omaisilla on mahdollisuus hakea hautausavustusta. Mikäli kuolinpesän varat eivät riitä välttämättömien hautausmenojen maksamiseen, voi hakea toimeentulotukea. Hautausavustus on tarkoitettu Raision ja Ruskon varattomien ja vähävaraisten vainajien välttämättömiin hautauskuluihin.

Kuolinpesän varoista maksetaan ensisijaisesti hautausmenot. Muut laskut maksetaan, jos tilille jää rahaa hautauskulujen jälkeen. Toimeentulotukihakemus hautauskuluista toimitetaan Kelaan, joka siirtää käsittelyn jälkeen hakemuksen kuntaan, missä vainaja on asunut. Hautaustoimiston ja seurakunnan laskuihin voi pyytää tarvittaessa lisää maksuaikaa. Hautausavustuspäätös tehdään, kun perukirja on toimitettu sosiaalityöhön. Päätöstä tehdessä huomioitavista hautauskuluista vähennetään kuolinpesän varat.

Menona huomioidaan edullisimman vaihtoehdon mukaisesti arkku, vainajan arkkuun huolto, kuljetus kunnan alueella, apumiehet ja tarvittaessa kantajat, arkunkoriste, järjestely ja hoitokulut, hautapaikka ja hautaamisen kulut seurakunnan laskun mukaisesti, tuhkauksen kulut. Menona ei huomioida muistotilaisuuden järjestämisestä aiheutuneita kuluja, hautakiveä/muistolaatta, kuolin- tai kiitosilmoitusta, kukkalaitteita, vainajalta jääneitä maksamattomia laskuja –laskut merkitään perukirjaan vainaja veloiksi, perukirjakuluja.

Toimi näin

Toimeentulotukihakemus hautauskuluista toimitetaan Kelaan, joka siirtää käsittelyn jälkeen hakemuksen kuntaan, missä vainaja on asunut. Hautaustoimiston ja seurakunnan laskuihin voi pyytää tarvittaessa lisää maksuaikaa. Kuolinpesän varoista maksetaan ensisijaisesti hautausmenot. Muut laskut maksetaan, jos tilille jää rahaa hautauskulujen jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hautausavustuspäätös tehdään, kun perukirja on toimitettu sosiaalityöhön.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio, Rusko
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 3.11.2021