suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sodankylän kunta

Vapautus vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä

  • Lupa tai muu velvoite
  • Sodankylä
  • Julkinen palvelu

Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueelle sijoittuvan kiinteistön tulee pääsääntöisesti liittyä vesijohto- ja viemäriverkostoon.

Vesihuoltolaitoksen vesijohtoon tai jätevesiviemäriin liittymisestä voi hakea vapautusta. Vapautus on vesihuoltolain mukaan myönnettävä, jos liittyminen on kiinteistön omistajalle tai haltijalle kohtuutonta eikä vapauttaminen vaaranna vesihuollon taloudellista ja asianmukaista hoitamista toiminta-alueella. Liittyminen voi olla kohtuutonta liittymisestä aiheutuvien kustannusten, vesihuoltolaitoksen palveluiden vähäisen tarpeen tai muun vastaavan erityisen syyn vuoksi.

Toimi näin

Voit kysyä lisätietoja ympäristösihteeriltä. Vapautushakemus tulee toimittaa kirjallisena kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Hakemuksen liitteenä tulee esittää selvitys siitä, miten talousveden hankinta ja viemäröinti kiinteistöllä järjestetään.

Kenelle ja millä ehdoin

Vesijohtoon liittymisestä vapauttamista hakevalla kiinteistöllä on oltava käytettävissä riittävästi vaatimukset täyttävää talousvettä. Talousveden laatu tulee osoittaa talousvesitutkimuksella.

Jätevesiviemäriin liittymisestä vapauttamista hakevalla kiinteistöllä jätevesien kokoaminen ja käsittely eivät saa aiheuttaa terveyshaittaa tai ympäristön pilaantumista.

Palvelu on maksullinen.

Ympäristönsuojeluviranomainen perii hakemuksen käsittelystä voimassaolevan taksan mukaisen maksun.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelusta vastaaSodankylän kunta
Palvelun toteuttaaSodankylän kunta
Alue Sodankylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sodankylän kunta
Päivitetty: 23.1.2019