suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Selänne, Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Vapautus vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit hakea vapautusta jätevesiverkostoon liittymisestä Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen toiminta-alueella Selänteen ympäristönsuojelun ympäristötarkastajalta.

Toimi näin

Hae vapautusta Ympäristönsuojelun lomakkeet -sivulta löytyvällä lomakkeella. Lisätietoja voit kysyä ympäristötarkastajilta puhelimitse, sähköpostitse tai sopimalla ajan toimipisteeseen. Hakemus toimitetaan ympäristötarkastajalle mieluiten sähköisesti.

Yksikön yhteissähköpostiosoite: ymparistorakennusvalvonta@selanne.net

Ympäristönsuojeluviranomainen käsittelee hakemuksen. Ennen päätöksen tekemistä ympäristönsuojeluviranomainen varaa vesihuoltolaitokselle, kiinteistön omistajalle tai haltijalle ja ELY -keskukselle tilaisuuden tulla kuulluiksi. Lisäksi ympäristönsuojeluviranomainen pyytää kunnan terveydensuojeluviranomaiselta lausunnon.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti liittyä kunnan tai kuntayhtymän vesihuoltolaitoksen vesi- ja viemäriverkkoihin. Velvoite koskee erityisesti asemakaava-alueen kiinteistöjä. Kunnan ympäristöviranomainen voi hakemuksesta myöntää rakennettavalle kiinteistölle vapautuksen liittymisestä vesi- tai viemäriverkkoon.

Vapautuksen voi saada, jos liittyminen verkostoon muodostuisi kohtuuttoman kalliiksi tai vaikeaksi, jos palveluiden tarve on erittäin vähäinen tai vapautukseen on muuten erityinen syy. Vapauttaminen ei saa vaarantaa alueen asianmukaista vesihuoltoa. Kiinteistöllä pitää olla myös käytettävissään riittävästi asianmukaista talousvettä.

Vapautuksen saajan on huolehdittava kiinteistön jätevesien johtamisesta pois ja käsittelemisestä ympäristönsuojelulain vaatimusten mukaisesti. Yleensä kiinteistöllä pitää olla oma saostus- tai umpisäiliö tai muu ratkaisu, joka täyttää lain vaatimukset.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Selänne, Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Selänne, Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut
Alue Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Reisjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Selänne, Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut
Päivitetty: 10.11.2021