suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kurikan kaupunki

Vapaa-aika ja kulttuuri

  • Palvelu
  • Kurikka
  • Julkinen palvelu

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet takaavat virikkeellisen toimintaympäristön niin lapsille, nuorille, vanhuksille kuin työikäisillekin. Vauhtia ja vetovoimaa -esite sisältää runsaasti tekemistä ja näkemistä koko perheelle. Yksissä kansissa esitellään Kurikan majoitus- ja ruokapaikkojen lisäksi monipuolinen listaus eri aktiviteetteja.

Uimahalli Molskis, jäähalli, tennishalli, palloiluhalli Monnari ja Jurvan liikuntahalli kuntosaleineen, motocross-rata ja iso urheilukeskus, johon kuuluvat jalkapallo- ja yleisurheilukentän lisäksi pesäpallokenttä ja kaksi tenniskenttää, tarjoavat mielekkäitä vaihtoehtoja liikunnan ystäville. Useista alueen kylistä löytyy viihtyisät virkistysalueet uima-altaineen.

Omat tasokkaat harrastuspaikat löytyvät myös mm. hiihtäjille, ampumahiihtäjille, ratsastajille, jousiampujille, telinevoimistelijoille ja autourheilun ystäville. Kurikan tunnettu Eira Nevanpään Taideliikuntakoulu tarjoaa tasokasta opetusta akrobatian, sirkuksen, tanssin sekä näyttämötaiteen osa-alueilla.

Luonnonhelmassa viihtyvät saavat nauttia puolestaan monipuolisista patikkareiteistä, esimerkiksi suositulla Kurjen kierroksella Rajavuori–Levaneva–Pässilä -reitistöllä sekä Niinistön alueella.

Kulttuurin ystäville on tarjolla teatteria ja vaihtuvia näyttelyitä. Kaupungista löytyy myös korkeatasoisia museoita, monipuolinen kansalaisopisto ja musiikkiopisto sekä laadukkaat kirjastopalvelut. Kesän perinteiset markkinat kuuluvat myös asiaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKurikan kaupunki
Palvelusta vastaaKurikan kaupunki
Alue Kurikka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kurikan kaupunki
Päivitetty: 3.12.2019