suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Vanhusten ja muistisairaiden päivätoiminta

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran sote-keskuksen tiloissa järjestetään vanhuksille ja muistisairaille osavuorokautista hoitoa. Toiminnalla tuetaan ja edistetään vanhusten omatoimisuutta ja selviytymistä kotona antamalla perus- ja tukipalveluja sekä järjestämällä erilaista vuorovaikutus- ja viriketoimintaa. Toiminnalla tuetaan myös omaisten jaksamista.

Päivätoiminnassa on aina paikalla kaksi ohjaajaa, joiden ohjauksessa toim ...

Toimi näin

Kun olet saanut myöntävän päätöksen päivätoimintaryhmään osallistumisesta, ota yhteyttä joko Osmanrinteen päivätoiminnan ohjaajaan tai Panelian, Kiukaisten ja Honkilahden ryhmistä . Kun sinulle on myönnetty päivätoimintapalvelu, voit saada käyttöösi päivätoiminnan maksullisen kuljetuspalvelun, jos et muilla konstein pääse kulkemaan päivätoimintaan (koskee sekä Osmanrinteen että kiertävää päivätoimintaa).

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidon asiakkaat pääsevät päivätoimintaryhmään SAS-ryhmän kautta.

Ota yhteyttä ikäkeskukseen, mikäli haluat hakeutua päivätoimintaryhmään.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Palvelun toteuttaa

Euran kunta

Palvelusta vastaa

Euran kunta
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 14.9.2021