suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Vanhusten ja muistisairaiden päivätoiminta

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran sote-keskuksen tiloissa järjestetään vanhuksille ja muistisairaille osavuorokautista hoitoa. Toiminnalla tuetaan ja edistetään vanhusten omatoimisuutta ja selviytymistä kotona antamalla perus- ja tukipalveluja sekä järjestämällä erilaista vuorovaikutus- ja viriketoimintaa. Toiminnalla tuetaan myös omaisten jaksamista.

Päivätoiminnassa on aina paikalla kaksi ohjaajaa, joiden ohjauksessa toimintaa toteutetaan.

Päivätoiminnan ryhmä kokoontuu sote-keskuksessa Osmanrinteen palvelukodin yhteydessä olevassa päiväsalissa maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Puolipäiväryhmä eli iltapäiväryhmä kokoontuu samoissa tiloissa maanantaista perjantaihin klo 11.30-15.00.

Käynti tapahtuu kappelin takaa terveyskeskussairaalan ovesta.

Kiertävä vanhusten ja muistisairaiden päivätoiminta kokoontuu Honkilahden srk-kodissa maanantaisin ja torstaisin, Tarkinpuistossa Paneliassa keskiviikkoisin sekä Jokimutkassa Kiukaisissa tiistaisin ja perjantaisin. Kokoontumisajat sijoittuvat klo 9-15 välille.

Toimi näin

Kun olet saanut myöntävän päätöksen päivätoimintaryhmään osallistumisesta, ota yhteyttä joko Osmanrinteen päivätoiminnan ohjaajaan tai Panelian, Kiukaisten ja Honkilahden ryhmistä . Kun sinulle on myönnetty päivätoimintapalvelu, voit saada käyttöösi päivätoiminnan maksullisen kuljetuspalvelun, jos et muilla konstein pääse kulkemaan päivätoimintaan (koskee sekä Osmanrinteen että kiertävää päivätoimintaa).

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidon asiakkaat pääsevät päivätoimintaryhmään SAS-ryhmän kautta.

Ota yhteyttä ikäkeskukseen, mikäli haluat hakeutua päivätoimintaryhmään.

Palvelu on maksullinen.

Päivämaksu on 12€ sisältäen ohjatun toiminnan lisäksi aamupuuron, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Osapäivämaksu on 8,50€ sisältäen ohjatun toiminnan lisäksi lounaan ja iltapäiväkahvin.

Päivätoiminnan kuljetusmaksun omavastuuosuus on 4€ edestakaiselta matkalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 5.3.2020