suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Vanhusten asumispalvelut

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran kunta tarjoaa vanhuksille tehostettua palveluasumista, vanhustentaloasuntoja sekä perhehoitopaikkoja. Asumispalveluita järjestetään, jos sinulla on erityinen syy avun tarpeeseen, asumisen tukemiseen tai järjestämiseen. Lyhytaikaista asumista saat esimerkiksi kuntoutumisesi tai hoitajan loman ajaksi. Asumispalveluja toteutettaessa huolehditaan siitä, että yksityisyyttäsi ja oikeuttasi osallistua kunnioitetaan ja saat tarpeenmukaiset kuntoutus- ja terveydenhuollon palvelut.

Tehostetulla palveluasumisella tarkoitetaan palveluasunnossa järjestettävää ympärivuorokautista asumista ja palveluja. Palveluihin sisältyvät tarpeesi mukainen hoito ja huolenpito, toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ateria-, vaatehuolto-, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

Vanhuksille tarkoitettuja vuokra-asuntoja on 128, jotka sijaitsevat Euran Kotipiirissä, Euran Käräjämäessä, Kauttualla, Honkilahdella, Hinnerjoella sekä Kiukaisissa. Lisäksi Tarkinmäen vanhustentaloilla on vanhusten vuokrarivitaloasuntoja. Tarkinmäen vanhustentalot omistaa Kiukaisten vanhustenkotiyhdistys ja heiltä voi kysyä lisätietoja.

Perhehoito on ikäihmisen hoivaa ja huolenpitoa perhehoitajan kodissa. Se sopii erityisesti ikäihmiselle, jonka toimintakykyä heikentää muistiin vaikuttava sairaus, iän tuoma hauraus tai turvattomuuden tunne. Perhekodin pieni yhteisö, jossa jokapäiväiset kodin askareet ja pysyvät ihmissuhteet tukevat turvallisuutta sekä ylläpitävät hyvää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyäsi. Perhekodissa tuetaan sinun ja läheistesi yhteydenpitoa.

Toimi näin

Ota yhteyttä Ikäkeskukseen.

Voit myös tulostaa hakemuksen ja lähettää sen osoitteeseen: Euran sote-keskus, Vanhuspalvelut, Terveystie 3, 27510 Eura.

Kenelle ja millä ehdoin

Tehostetun palveluasunnon, vanhustentaloasunnon ja perhehoitopaikan saannin edellytys on joko kotihoidon tai ympärivuorokautisen hoidon ja avun tarve.

Perhehoitoon sijoittamisesta päättää moniammatillinen SAS-ryhmä (selvitä-arvioi-suunnittele) hakemuksen tai arvioinnin perusteella.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palveluasumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat asumisensa yhteydessä hoivaa ja huolenpitoa. Palveluasunnoissa ja ryhmäkodeissa asumiseen liittyy asukkaan tarpeen mukainen hoito. Palvelutalossa asukas maksaa asunnostaan vuokraa tai vastikkeen sekä tarvitsemistaan palveluista käytön mukaan. Hän maksaa itse myös muut asumis-, ruoka- ja lääkekulunsa. Asukas voi saada eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea ja sairaanhoitokorvauksia. Asukas voi kalustaa asuntonsa itse.

Palveluasuminen lasketaan avohoidoksi. Palveluasumista voivat järjestää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 14.9.2021