suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Viitasaaren kaupunki

Vammaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palveluohjaus on sosiaali- ja terveysalalla käytetty asiakaslähtöinen ja asiakkaan etua korostava toimintamalli ja työtapa. Tavoitteena on, että asiakas ja palveluohjaaja toimivat yhteistyössä ja tunnistavat asiakkaan yksilölliset voimavarat ja palvelutarpeet sekä löytävät tarpeisiin parhaiten vastaavat palvelut ja tukimuodot käytettävissä olevien resurssien avulla.

Tuen ja palveluiden tuottajien näkökulmasta hyvällä palveluohjaamisella vähennetään palvelujärjes-telmän hajanaisuuden haittoja, jolloin lopputuloksena on taloudellisempi ja tarkoituksenmukaisempi toiminta. Wiitaunionissa (Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta) vammaispalvelun palveluohjauksesta vastaa kaksi vammaispalvelun ohjaajaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelusta vastaaViitasaaren kaupunki
Palvelun toteuttaaViitasaaren kaupunki
Alue Pihtipudas, Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Viitasaaren kaupunki
Päivitetty: 29.11.2019