suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sysmän kunta

Vammaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Sysmä
  • Julkinen palvelu

Palveluneuvonnassa kerrotaan, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. Tarvittaessa neuvotaan erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa sekä opastetaan myös muiden kuin kunnan tuottamien palveluiden pariin. Vammaiset henkilöt ja heidän läheisensä voivat saada palveluohjausta esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä.

Sysmässä palvelun tuottaa Terveystalo Oy

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelusta vastaaSysmän kunta
Alue Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sysmän kunta
Päivitetty: 26.5.2020