suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Vammaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntoutusohjaus on ensisijaisesti kehitysvammaisille annettavaa palvelua ja sitä annetaan asiakkaan kotiin ja muuhun toimintaympäristöön. Asiakkaana on yleensä koko perhe. Palvelun pääpaino on vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö, jolla pyritään tukemaan vanhempien jaksamista ja perheen hyvinvointia.

Kuntoutusohjaus on tiedon jakamista ja perheen palveluohjausta muuttuneessa elämäntilanteessa. Kuntoutusohjaus perustuu kuntoutussuunnitelmaan ja määräytyy asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden pohjalta.

Toimi näin

Kuntoutusohjauksen asiakkaaksi voit hakeutua joko itse tai asiakkaan läheisen yhteydenotolla. Myös ammattihenkilöstö voi ohjata asiakkaan kuntoutusohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Palvelusta vastaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Alue Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 15.3.2021