suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Vammaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat ohjeita ja neuvoja vammaisten ja kehitysvammaisten palveluista vammaisten palveluohjauksesta. Oulussa tätä kutsutaan erityisryhmien palveluohjaukseksi.

Palveluohjauksen sosiaalityöntekijä tai palveluohjaaja arvioi palvelutarpeesi yhteistyössä kanssasi ja tarvittaessa moniammatillisen työryhmän kanssa. Voit saada esimerkiksi henkilökohtaista apua, kotihoitoa eli kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa, ateriapalveluita, turvapalveluita, liikkumista tukevia palveluita (kuljetuspalveluita), asumispalveluita, ohjauspalveluita, palveluasumista, hoivahoitoa, päivä- ja työtoimintaa, vuorohoitoa, omaishoidontukea,

perhehoitoa, asunnonmuutostöitä, vaippoja täysi-ikäisille ja vaikeavammaisten lasten aamu- ja iltapäivähoitoa.

Toimi näin

Ota yhteyttä Oulun omahoidon kautta vammaispalvelun työntekijään, soita erityisryhmien palvelupuhelimeen tai asioi palveluohjausyksikössä.

Jos olet jo asiakas, ota yhteyttä omaan työntekijääsi. Katso yhteystiedot linkistä "Erityisryhmien palveluohjauksen yhteystiedot".

Kenelle ja millä ehdoin

Olet tai läheisesi on vammainen tai kehitysvammainen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 3.6.2020