suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Vammaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Laukaa
Palvelun kieli: suomi

Kunta tarjoaa vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen neuvontaa sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat myös muiden kuin kunnan tuottamien palveluiden pariin.


Toimi näin

Vammaisten palveluohjaukseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä vammaispalvelujen palveluohjaajaan tai sosiaaliohjaajaan, puhelinaika ma - pe klo 9 – 10. Lisätietoja palvelusta löydät myös kunnan verkkosivulta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: 
Laukaan kunta