suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Vammaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Vammaispalvelut on tarkoitettu henkilöille, joille ei vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi löydy vastaavia palveluja kunnan peruspalveluista. Vammaisille tai pitkäaikaisesti sairaille kuntalaisille mahdollistetaan heille suunnattujen palveluiden avulla tasavertaiset toiminnan edellytykset muiden kuntalaisten tavoin. Päiväaikainen toiminta tukee itsenäisessä elämässä selviytymistä ja sen avulla edistetään sosiaalista vuorovaikutusta.

Kehitysvammaisten henkilöiden palvelut tuotetaan ensisijaisesti peruspalveluina, sitten vammaispalveluina ja erityishuoltona. Erityishuollolla edistetään kehitysvammaisen ihmisen selviytymistä päivittäisistä toiminnoista, itsenäisyyttä ja sopeutumista yhteiskuntaan

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 10.9.2019