suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Vammaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vammaispalvelun sosiaalityöntekijään voi ottaa yhteyttä, jos vamma tai sairaus aiheuttaa vaikeuksia esim. asumisessa, liikkumisessa tai kotona selviytymisessä. Asiakastapaamiset tapahtuvat ajanvarauksella joko vammaispalvelutoimistossa tai kotikäynnillä asiakkaan luona.

Vammaispalvelun sosiaalityöntekijä on asiantuntija vammaispalvelulakiin liittyvissä palveluissa ja hän neuvoo ja ohjaa asiakkaita ja heidän läheisiään erityisesti vammaispalvelulain mukaisten palveluiden hakemiseen ja käyttämiseen liittyvissä asioissa. Mahdollisuuksien mukaan neuvontaa annetaan muissakin vammaisten henkilöiden sosiaaliturvaan ja -palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä mm. kotihoidon, terveydenhuollon ja muiden erilaisia palveluja tuottavien tahojen kanssa tai asiakas ohjataan oikeiden/muiden palveluiden piiriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 14.9.2021