suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Vammaisten palveluohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Euran kunta
Alue: Eura
Palvelun kieli: suomi

Vammaispalvelun sosiaalityöntekijä/palveluohjaaja tapaa sinut ja lähiverkostosi sekä arvioi palvelutarpeesi sinun ja tarvittaessa moniammatillisen työryhmän kanssa. Palveluohjaaja neuvoo ja ohjaa sinua eri elämäntilanteissa ja auttaa lomakkeiden täytössä. Palveluohjaaja huolehtii, että asiasi etenevät suunnitelman mukaisesti. Palveluohjauksen tavoitteena on se, että pystyisit jatkossa toimimaan omassa ympäristössäsi.


Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalveluihin liittyvissä kysymyksissä vammaispalveluiden sosiaalityöntekijään


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: 
Euran kunta