suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Vammaisten päiväaikainen toiminta

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen vammaispalvelu järjestää päiväaikaista toimintaa vammaisille henkilöille. Päiväaikaista toimintaa järjestetään itsenäisen toiminnan tukemiseksi. Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joiden toimeentulo perustuu sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin, kuten eläkkeeseen tai kuntoutustukeen.

Toimi näin

Vammaispalveluihin hakeudutaan ottamalla yhteyttä puhelimitse Iso apu -palvelukeskuksen ensineuvoon, sosiaaliohjaajiin tai täyttämällä kirjallinen tai sähköinen hakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Ensimmäistä kertaa palvelua haettaessa tarvitsemme hakemuksen liitteeksi terveydenhuollon lausunnon toimintakyvystäsi.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Päivätoimintaa on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan siten, että henkilö voi osallistua toimintaan viitenä päivänä viikossa tai tätä harvemmin, jos hän kykenee osallistumaan työtoimintaan osa-aikaisesti tai siihen on muu hänestä johtuva syy, esimerkiksi terveydellinen syy.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 20.2.2024