suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin perusturva

Vammaisten päivä- ja työtoiminta

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Toiminnan tavoitteena ovat muun muassa toimintakyvyn ylläpitäminen, sosiaalisten taitojen karttuminen, osallisuus ja onnistumisen kokemukset. Työ- ja päivätoimintaa järjestetään Porin omissa yksiköissä sekä ostopalveluna.

Työhönvalmennus on yrityksissä "mittatilauksena" järjestettyä työtä, joka vastaa henkilön suorituskykyä ja muita edellytyksiä. Työhönvalmennus ei ole työsuhteista palkkatyötä, vaan kuntoutustavoitteista asiakassuhteeseen perustuvaa toimintaa. Työhönvalmennusta voi saada myös, kun tarvitsee tukea avoimille työmarkkinoille työllistymiseen.

Työhönvalmennuksessa työvalmentaja tukee ja ohjaa asiakasta hänen tarpeidensa mukaan sekä käy työpaikkakäynneillä. Työvalmentaja tarjoaa myös tukea työnantajalle asiakkaan työskentelyyn liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Vammaispalveluita haetaan joko sähköisesti tai perinteisellä kirjallisella hakemuksella. Hakemukseen on aina liitettävä tarvittavat lausunnot palvelujen tarpeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Päivätoimintaa järjestettäessä vaikeavammaisena pidetään työkyvytöntä henkilöä, jolla vamman tai sairauden aiheuttaman erittäin vaikean toimintarajoitteen vuoksi ei ole edellytyksiä osallistua sosiaalihuoltolain mukaiseen työtoimintaan ja jonka toimeentulo perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin perusturva
Palvelusta vastaaPorin perusturva
Alue Merikarvia, Pori, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin perusturva
Päivitetty: 22.2.2022