suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Vammaisten lasten tilapäishoito

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tilapäishoitoa järjestetään lyhytaikaisen perhehoidon jaksoina. Perhehoidolla tarkoitetaan henkilön ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä hänen oman kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa. Perhehoitoa voidaan järjestää myös hoidettavan omassa kodissa. Perhehoitajat saavat perehdytyksen ja/tai valmennuksen perhehoitajana toimimiseen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Sosiaalityön palveluista. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain lasten ja nuorten perhehoidon palkkioista ja niiden suuruudesta.

Tilapäishoitoa voidaan järjestää myös sijaishoitona, joka on hoidettavan kotona tapahtuvaa hoitoa. Sijaishoitoa järjestetään pääasiassa omaishoitajan vapaiden aikaisen omaishoidettavan tarvitseman huolenpidon turvaamiseksi. Sijaishoitoa voidaan kuitenkin järjestää myös muissa tilanteissa perheen jaksamisen tukemiseksi. Sijaishoito eroaa perhehoidosta siten, että yleensä sijaishoitaja on perheen itsensä valitseman henkilö lähipiiristään. Sijaishoitajan ei kuitenkaan tarvitse olla hoidettavan omainen tai muu läheinen henkilö. Vammaispalvelujen työntekijät auttavat ja neuvovat sijaishoitajan löytämisessä. Vammaispalvelut tekevät sijaishoitajan kanssa toimeksiantosopimuksen sijaishoidon järjestämiseksi. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain Vammaispalvelujen sijaishoidon palkkiosta ja sen suuruudesta.

Tilapäishoitoa järjestetään myös Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vammaisten lasten tilapäishoito- ja asumispalveluyksikkö Kuunsirpissä Vieremällä.

Toimi näin

Ole yhteydessä vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään/palveluohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Vammaisten ja kehitysvammaisten lasten tilapäishoito on harkinnanvarainen palvelu. Tilapäishoitoa myönnetään perheen jaksamisen tukemiseksi.

Palvelu on maksullinen.

Muuna kuin perhehoitona tai toimeksiantosopimuksella tapahtuvasta tilapäishoidosta peritään Ylä-Savon SOTE ky: yhtymähallituksen vuosittain vahvistamaa asiakasmaksua.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Palvelusta vastaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Alue Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Päivitetty: 27.1.2020