suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Vammaisten lasten tilapäishoito

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Erityislasten perheille järjestetään tilapäishoidon palvelua perheen jaksamisen tueksi. Tilapäishoito voidaan toteuttaa kuntayhtymän vammaisten lasten asumis- ja tilapäishoitoyksikössä Kuunsirpissä, perhehoitona tai toimeksiantosopimuksella tapahtuvana sijaishoitona.

Perhehoidolla tarkoitetaan henkilön ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä hänen oman kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa. Perhehoitoa voidaan järjestää myös hoidettavan omassa kodissa. Perhehoitajat saavat perehdytyksen ja/tai valmennuksen perhehoitajana toimimiseen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Sosiaalityön palveluista. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain lasten ja nuorten perhehoidon palkkioista ja niiden suuruudesta.

Sijaishoito on hoidettavan kotona tapahtuvaa hoitoa. Sijaishoitoa järjestetään pääasiassa omaishoitajan vapaiden aikaisen omaishoidettavan tarvitseman huolenpidon turvaamiseksi. Sijaishoito eroaa perhehoidosta siten, että yleensä sijaishoitaja on perheen itsensä valitsema henkilö lähipiiristään. Sijaishoitajan ei kuitenkaan tarvitse olla hoidettavan omainen tai muu läheinen henkilö.

Vammaispalvelujen työntekijät auttavat ja neuvovat sijaishoitajan löytämisessä. Vammaispalvelut tekevät sijaishoitajan kanssa toimeksiantosopimuksen sijaishoidon järjestämiseksi. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain Vammaispalvelujen sijaishoidon palkkiosta ja sen suuruudesta.

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään/palveluohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Vammaisten ja kehitysvammaisten lasten tilapäishoito on harkinnanvarainen palvelu. Tilapäishoitoa myönnetään perheen jaksamisen tukemiseksi.

Palvelu on maksullinen.

Muuna kuin perhehoitona tai toimeksiantosopimuksella tapahtuvasta tilapäishoidosta peritään Ylä-Savon SOTE ky: yhtymähallituksen vuosittain vahvistamaa asiakasmaksua.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Palvelusta vastaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Alue Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Päivitetty: 18.3.2021