suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Vammaisten kuntoutusohjaus

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuntoutusohjaus on asiakkaan, hänen perheensä ja lähiympäristön tukemista, ohjausta ja neuvontaa sairauden ja/tai vammautumisen aiheuttamassa muutostilanteessa.

Kuntoutussihteeri toimii yhdyshenkilönä kodin, päiväkodin, koulun, sairaalan sekä asiakkaan kuntoutukseen osallistuvien muiden ammattihenkilöiden, eri palvelujärjestelmien ja viranomaisten välillä. Hän neuvoo ja ohjaa asiakasta sekä hänen läheisiään muuttuneessa elämäntilanteessa. Hän tukee asiakkaan itsenäistä elämänhallintaa ja sosiaalista toimintakykyä sekä selviytymistä asiakkaan arjessa.

Neuvonta ja ohjaus liittyvät itsehoitoon, apuvälineiden käyttöön, erilaisten kuntoutumismahdollisuuksien ja sosiaalietuuksien selvittämiseen sekä tarvittavien palvelujen järjestämiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntoutusohjaus on neuvontaa, jonka tarkoitus on parantaa vammaisen henkilön edellytyksiä itsenäiseen ja omatoimiseen elämään. Kuntoutusohjauksessa asiakas ja ohjaaja hakevat ratkaisuja sujuvaan arkeen ja käytännöllisiin kysymyksiin.

Kuntoutusohjausta voidaan antaa myös vammaisen henkilön läheisille. Sitä voi saada esimerkiksi tilanteessa, jossa perheeseen syntyy vammainen lapsi tai perheenjäsen vammautuu äkillisesti.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 1.11.2021