suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Vammaisten ja kehitysvammaisten perhehoito

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhehoito on yksi vaihtoehto kehitysvammapalvelujen lyhyt- ja pitkäaikaiselle asumispalvelulle.

Järjestämme asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioivaa tilapäistä ja vakituista perhehoitoa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Perhehoito on ympärivuorokautista hoitoa perhehoitajan kotona. Vammaispalvelujen sosiaalityöntekijät selvittävät perheen soveltuvuuden perhehoitajaksi. Perhehoitajien, jotka hoitavat alle 18-vuotiaita, tulee esittää lasten kanssa työskenteleviltä pyydettävä rikosrekisteriote. Perhehoitajina toimiville perheille järjestämme tukea, koulutusta ja työnohjausta.

Perhehoidosta ja sen toteutuksesta sovitaan asiakkaan palvelusuunnitelmassa ja päätetään erityishuolto-ohjelmassa. Mikäli erityishuolto-ohjelmaa ei tehdä, kotikunta voi antaa maksusitoumuksen perhehoitoon.

Perhehoitopaikkahakemuksen ja tarvittaessa apua hakemuksen tekemiseen saat sosiaalityöntekijöiltämme. Kun hakemus on jätetty, alkaa perhehoitopaikan etsiminen. Perhehoitopaikkaan voit tutustua etukäteen ja yhdessä sovitaan perhehoidon aloittamisesta, jos paikka tuntuu sopivalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 1.3.2022