suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Vammaisten ja kehitysvammaisten palvelut

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Vammaispalveluina järjestetään vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja tukitoimia sekä kehitysvammaisten erityishuoltolain mukaisia palveluja. Tarkoituksena on edistää ylöjärveläisten vaikeavammaisten ja kehitysvammaisten edellytyksiä elää ja toimia yhdenvertaisina yhteiskunnan jäseninä. Palveluina kaupunki tuottaa tai järjestää vaikeavammaisten erityispalvelut (palveluasuminen, henkilökohtainen apu, kuljetuspalvelut, päivätoiminta, asunnon muutostyöt ja asuntoon kuuluvat välineet tai laitteet) sekä kehitysvammahuoltona järjestettävät kuntoutusohjauksen, päivä- ja työtoiminnan ja asumisen palvelut.

Toimi näin

Palveluita haetaan ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluita haetaan ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään. Palvelutarvetta arvioitaessa tehdään tarvittaessa moniammatillista yhteistyötä terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Päätöksentekoa säätelee lakisääteinen kolmen kuukauden määräaika.

Palvelu on maksuton.

Palveluista tai tukitoimista ei peritä maksua lukuun ottamatta kehitysvammahuollon ylläpitoa, josta voidaan periä (lain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista) mukainen maksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 3.12.2020