suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Vammaisten asumispalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tehostettu palveluasuminen on ympärivuorokautisen tuen sisältävää asumista. Voit saada palvelua, jos vamman tai sairauden vuoksi tarvitset toisen henkilön apua päivittäisistä toiminnoista suoriutumisessa jatkuvaluontoisesti, vuorokauden eri aikoina tai muuten erityisen runsaasti. Palveluasumiseen kuuluvat asunto sekä asumiseen liittyvät palvelut, jotka ovat vamman tai sairauden vuoksi välttämättömiä asukkaan jokapäiväiselle suoriutumiselle. Palveluasumista toteutetaan palvelutalossa tai palveluasuntoryhmässä.

Toimi näin

Hae palveluasumispäätöstä vammaispalvelutoimistosta. Hakemuksesta tulee selvitä hakijan vaikeavammaisuus sekä palvelun tarve. Liitä hakemukseen asiantuntijalausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääkärin tai muun asiantuntijan teksti vaikeavammaisuudestasi ja palvelun tarpeestasi. Palveluasumisen tarve ja toteutumistapa suunnitellaan yhdessä hakijan kanssa ja laaditaan palvelusuunnitelma. Lisätietoja saat vammaispalvelutoimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen palveluasumispäätöstä voi olla asumisvalmennusjakso. Jatkuvan laitoshuollon tarpeessa olevalle ihmiselle ei myönnetä palveluasumista.

Palvelu on maksullinen.

Kunta maksaa palvelutaloissa asuvien asumispalvelukorvauksen. Asiakas vastaa itse vuokrasta, aterioista ja muista elämään kuuluvista menoista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.12.2020