suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tornion kaupunki

vammaispalvelut

  • Palvelu
  • Tornio
  • Julkinen palvelu

Tornion kaupunki huolehtii vammaispalvelulain puitteissa palveluiden järjestämisestä sekä taloudellisen tuen myöntämisestä vammaisille. Kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvat palvelut on tarkoitettu vaikeavammaisille. Kaikille vammaisille tarkoitettuja palveluita ja taloudellisia tukitoimenpiteitä järjestetään kunnan talousarviossa varaamien määrärahojen puitteissa. Hakijan tuloja ja varallisuutta ei palveluja myönnettäessä huomioida, vaan lähtökohtana on aina vamman tai pitkäaikaisen sairauden aiheuttama haitta.

Kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvat: kuljetuspalvelut, palveluasuminen, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, henkilökohtainen apu ja vaikeavammaisten päivätoiminta.

Määrärahasidonnaisia palveluja ja taloudellisia tukitoimia ovat: ylimääräiset vaatekustannukset, päivittäisissä toiminnoissa tarvittavat välineet, sopeutumisvalmennus ja ylimääräiset erityisravintokustannukset.

Toimi näin

Lisätietoja ja hakemuslomakkeita saa vanhus- ja vammaispalveluista puh: 050-5971808 ja 040-7047736 (puhelinaika ma-pe 9.00 – 10.00), osoite on: Tornion terveyskeskus, Sairaalakatu 1, 95400 Tornio.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTornion kaupunki
Palvelusta vastaaTornion kaupunki
Alue Tornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tornion kaupunki
Päivitetty: 28.5.2019