suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Vammaispalvelun sosiaalityö

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vammaispalvelujen toteuttama sosiaalityö sisältää asiakkaan asiakirjoihin ja mahdolliseen hakemukseen tutustumisen, tapaamisajan varaamisen ja ilmoittamisen asiakkaalle, palvelukokonaisuuteen liittyvien tarpeiden selvittämisen asiakastapaamisella, tarvittavat yhteydenotot yhteistyökumpaaneihin, palvelusuunnitelman laatimisen/päivittämisen ja tarvittavien viranhaltijapäätösten valmistelemisen ja allekirjoittamisen.

Vammaiselle henkilölle laaditaan henkilökohtainen palvelusuunnitelma. Siinä selvennetään hänen tarvitsemansa palvelut ja tukitoimet, joilla pyritään poistamaan vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalityö on tarkoitettu vammaispalveluja saaville vantaalaisille asiakkaille ja henkilöille, joilla mahdollisesti tulee olemaan asiakkuus vammaispalveluissa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Vammaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 2.12.2021