suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Vammaispalvelun sosiaalityö

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityöhön kuuluu muun muassa neuvontaa, palvelutarpeen arviointia, asiakassuunnitelman tekemistä sekä päätöksentekoa. Kaikki tämä tehdään yhteistyössä sinun ja läheistesi ja tarvittaessa muiden ammattilaisten kanssa.  

Voit hakea meidän kauttamme vammaispalveluita. Vammaispalveluita ovat esimerkiksi päivätoiminta, henkilökohtainen apu tai asumispalvelu.

Voit hakea vammaispalveluita ha ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Vammaispalvelujen tarve arvioidaan yhteistyössä asiakkaan ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tarpeelliset toimenpiteet kirjataan palvelusuunnitelmaan.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaiset henkilöt ja heidän läheisensä saavat ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Neuvontaa saa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Helsingin kaupunki
Tekstistä vastaa: Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 3.10.2023