suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Vammaispalvelun henkilökohtainen apu

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Henkilökohtainen apu on subjektiivinen oikeus vaikeavammaiselle henkilölle, jonka tarkoitus on auttaa häntä omien valintojen toteuttamisessa. Henkilökohtaista apua järjestetään vaikeavammaiselle henkilölle, jolla on pitkäaikainen tai etenevä vamma tai sairaus, jonka vuoksi hän tarvitsee välttämättä ja toistuvasti toisen henkilön apua suoriutuakseen päivittäisistä toiminnoista.

Kuten vammaispalvelulaissa muutenkin, vaikeavammaisuus määritellään ensisijaisesti yksilöllisen toimintakyvyn perusteella. Päivittäisiä toimia, työtä ja opiskelua varten henkilökohtaista apua on järjestettävä kunkin vaikeavammaisen henkilön välttämättä tarvitsemassa laajuudessa. Harrastuksiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen kuten ystävyys- ja sukulaisuussuhteiden ylläpitämiseen kodin ulkopuolella on järjestettävä henkilökohtaista apua vähintään 30 tuntia kuukaudessa.

Toimi näin

Henkilökohtaista apua haetaan sosiaali- ja vammaispalveluiden yksiköstä. Hakemuksesta tulee selvitä hakijan vaikeavammaisuus sekä palvelun tarve. Hakemukseen liitetään lääkärinlausunto tai muu asiantuntijalausunto.

Lisätietoja saa sosiaali- ja vammaispalveluiden sosiaalityöntekijöiltä ma-pe 10.00 - 11.00.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki vammaisuuden perusteellä järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 17.3.2020