suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Vammaispalvelun asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Asunnon muutostyöt:

Vaikeavammaisella henkilöllä on mahdollisuus saada tukea päivittäistä selviytymistä helpottavien asunnon muutostöiden tekemiseen tai asuntoon kuuluvien välineiden ja laitteiden hankintaan. Vaikeavammaiseksi katsotaan henkilö silloin, kun hänellä on erityisiä vaikeuksia vakituisessa asunnossaan liikkumisessa ja päivittäisissä toiminnoissa selviytymisessä.

Asunnon muutostöinä korvataan vamman vaatimat välttämättömät muutostyöt asunnossa ja sen välittömässä lähiympäristössä. Välttämättömät muutostyöt ovat maksuttomia.

Asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet:

Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan kustantaa asuntoon kiinteästi asennettavia välineitä tai laitteita, esimerkiksi nostolaite, ovenavauslaite, ovipuhelin, kuulo- ja kuulonäkövammaisille tarkoitettu optinen hälytinjärjestelmä ja kiinteä induktiosilmukka sekä tekstipuhelin.

Toimi näin

Asunnon muutostöitä ja asunnon välineitä ja laitteita haetaan sosiaali- ja vammaispalveluiden yksiköstä. Hakemuksesta tulee selvitä hakijan vaikeavammaisuus sekä palvelun tarve. Hakemukseen liitetään lääkärinlausunto, fysioterapeutin tai muun asiantuntijan lausunto.

Lisätietoja saa sosiaali- ja vammaispalveluiden palveluohjaajalta tai sosiaalityöntekijöiltä, puhelinaika ma-pe 10.00 - 11.00.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 16.3.2020