suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vammaispalvelulain mukaisessa päivätoiminnassa toiminnan sisältö suunnitellaan yhteistyössä asiakkaiden ja toimintaohjaajien kanssa, asiakkaiden tarpeet, toiveet ja tavoitteet toimivat suunnittelun lähtökohtina. Jokaisella asiakkaalla on oma päivätoiminnan toteuttamissuunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan yhdessä arjessa ja dokumentoidaan.

Toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa korostuu asiakkaiden osallistuminen, ja toiminnan tarkoituksena on edistää asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia, osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta hänen omassa arjessaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Vammaispalvelulain mukaista päivätoimintaa järjestetään nuorille ja työikäisille alle 65-vuotiaille vaikeavammaisille henkilöille.

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille.

Päivätoimintaan osallistuminen edellyttää vammaisten asiakasohjauksen tekemää palvelutarpeen arviointia ja päätöstä päivätoiminnasta. Päätöksestä ilmenee päivätoimintaan myönnettyjen päivien lukumäärä. Tarkemmat kellonajat ja päivätoimintapäivän kesto sovitaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeita ja tavoitteita vastaavalla tavalla.

Vammaisneuvonta

p. 09 839 24682

Puhelinaika on ma–pe klo 9–15

Sähköposti: vammaisneuvonta@vantaa.fi.

Päivätoimintaan (VPL) voi tulla tutustumiskäynnille ilman päätöstä päivätoiminnasta. Tällöin asiakkaalle varataan tutustumiskäynti- tai jakso.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 19.1.2022