suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keusote

Vammaispalvelujen sosiaalityö ja -ohjaus

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vammaispalvelujen sosiaalityöllä ja -ohjauksella luodaan asiakkaalle tarvittava tuen ja palvelujen kokonaisuus. Vammaispalveluissa myönnetään palveluja vammaispalvelulain ja kehitysvammalain perusteella.

Myös alle 65 -vuotiaiden omaishoito myönnetään vammaispalvelujen kautta.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä kotikuntasi perusteella määräytyvään vammaispalvelujen toimipisteeseen myös tarvitessasi yleisluonteista neuvontaa ja ohjausta. Mikäli jo olet vammaispalvelujen asiakas, ota suoraan yhteyttä omaan vammaispalvelujen työntekijääsi tai kerro tarpeestasi palvelutarpeen arvioinnin tai palvelusuunnitelman päivittämisen yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Vammaispalvelut auttavat vammaista henkilöä, joka on Keski-Uudenmaan sote -yhtymän jäsenkunnan (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula) asukas. Vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja tukitoimia vammainen henkilö voi saada silloin, kun hänelle ei saada luotua niitä muun ensisijaisen lainsäädännön kautta. Palveluiden ja tukitoimien tarpeen tulee johtua vammasta tai sairaudesta, josta aiheutuva haitta on pitkäaikainen.

Kehitysvammaisten erityishuollon palveluja myönnetään silloin, kun asiakkaalla on kehitysvamma, eikä hänelle soveltuvia palveluja voida myöntää mm. sosiaalihuoltolain tai vammaispalvelulain perusteella.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeusote
Palvelusta vastaaKeusote
Alue Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keusote
Päivitetty: 2.11.2021