suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Vammaispalvelujen päivätoiminta

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Päivätoimintaa järjestetään vammaispalvelulain ja kehitysvammalain perusteella. Kunta järjestää vammaisille päivätoimintaa, joka tukee asiakkaan arkea ja itsenäistä selviytymistä. Kehitysvammaisille henkilöille kunta järjestää palvelun pääasiallisesti omassa päivätoimintakeskuksessaan. Tarvittaessa toimintaa ostetaan myös muilta palveluntuottajilta. Päivätoiminta on tarkoitettu työkyvyttömyyseläkkeellä oleville henkilöille.

Katajan päivätoiminta

Katajan päivätoiminta on tarkoitettu kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat paljon tukea päivittäisissä toiminnoissaan. Päivätoiminnan tavoite on kuntoutuksellinen eikä sillä ole tuottavuutta korostavaa tavoitetta. Pyrimme vastaamaan asiakkaidemme erilaisiin erityistarpeisiin, kuten kommunikoinnin vaikeuksiin, aistitoiminnan erityispiirteisiin, motorisiin haasteisiin sekä autismikirjon ja psyykkisten oireiden mukanaan tuomiin häiriöihin.

Asiakkaan päivätoiminnan sisältö suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan sekä tämän lähihenkilöiden kanssa. Suunnittelussa huomioidaan asiakkaan omat toiveet, tavoitteet sekä yksilölliset tarpeet. Päivätoimintapäivien määrä ja pituus sovitaan myös tässä yhteydessä ja se voi vaihdella. Toiminta koostuu erilaisista ryhmätoiminnoista. Näitä voivat olla mm. liikunta ja ulkoilu, musiikki, kädentaidot ja muu luova toiminta, arkipäivän taitojen harjoittaminen, koritehtävät, leivonta ja digitaidot. Erilaiset työtoiminnan muodot voivat olla sisällytettynä osaksi asiakkaiden päivätoimintaa.

Toimi näin

Toimintaan ohjaudutaan asiakasohjausyksikön kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 20.9.2021