suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Vammaispalveluiden asumispalvelut

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalan kunnan vammaispalveluiden asumispalveluihin kuuluvat tilapäinen asuminen ja palveluasuminen vammaisille henkilöille. Asumisyksiköiden tehtävänä on edistää, ylläpitää ja tukea asiakkaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä kunkin asukkaan elämäntilanteen mukaan. Asumisyksiköissä työskentelee lähihoitajia, kehitysvammaohjaajia ja sosionomeja (amk). Kaikissa asumisyksiköissä on sairaanhoitaja sekä nimetty omalääkäri, joka käy tapaamassa asukkaita säännöllisesti.

Tilapäishoitoa järjestetään asumisyksikkö Honkakodissa, joka on tehostetun palveluasumisen yksikkö kehitysvammaisille henkilöille. Tilat on suunniteltu siten, että ne soveltuvat myös liikuntavammaisille. Honkakodissa asuu vakituisesti yhdeksän henkilöä ja siellä on kaksi intervallipaikkaa lyhytaikaista asumista, tilapäishoitoa tarvitseville. Tilapäishoidon tarve arvioidaan aina vammaispalveluissa, poikkeuksena kiireellinen päivystysluonteinen tarve.

Kehitysvammaisten omasta palvelutarpeesta riippuu, millaista asumispalvelua hänelle järjestetään. Tehostettua palveluasumista tarjotaan yksiköissä, joissa asukas voi saada henkilökunnan tukea ja ohjausta ympäri vuorokauden. Sen sijaan tuettu asuminen ei sisällä yövalvontaa, vaan henkilökunta on paikalla tarvittaessa.

Toimi näin

Asumisyksiköihin sekä Honkakodin intervallipaikoille haetaan asiakasohjauksen kautta. Kaikkien kolmen asumisyksikön palvelut on tarkoitettu oman kunnan asukkaille. Honkakoti toimii myös päivystävänä asumispalveluyksikkönä vammaisille henkilöille. Honkakodin ja Mäntykodin palveluista vastaa Janakkalan Elsa ja Pauli Kodit Oy.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluasuminen järjestetään vaikeavammaiselle henkilölle, jos henkilö vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee palvelua suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 20.9.2021