suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Valvotut ja tuetut tapaamiset

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Mikäli lapsen ja toisen vanhemman tapaamiseen liittyy erityistä huolta, voidaan tapaaminen järjestää valvotusti, tuetusti tai valvottuna vaihtona. Tapaamispaikka Poukama mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman tapaamiseen turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Poukamalla on yli 15 vuoden kokemus tapaamispaikkatyöstä. Pitkäjänteinen työn kehittäminen takaa palvelun laadun. Tapaami ...

Toimi näin

Työskentely alkaa, kun viranomainen (sosiaalityöntekijä tai käräjätuomari) tai asiakas itse on yhteydessä tapaamispaikkaan.Tapaamisten aloittamiseen tarvitaan aina maksusitoumus ja voimassa oleva kirjallinen tapaamissopimus (lastenvalvojan vahvistama sopimus tai käräjäoikeuden päätös). Poukaman työntekijä käy läpi tapaamisiin liittyvät käytänteet sekä valvonnan perusteet.

Tapaamisissa on mukana ohjaaja, jonka tehtävänä on turvata tapaamisen sujuminen lapsen edun mukaisesti sekä tarvittaessa olla tukena lapsen hoidossa. Tapaamiset on mahdollista tarvittaessa järjestää niin, etteivät vanhemmat tapaa toisiaan.

Tapaamisten kaikki osapuolet kutsutaan tutustumiskäynnille Poukamaan. Lapsen kanssa keskustellaan tapaamispaikasta ja tulevista tapaamisista hänen ikätasonsa huomioiden. Tutustumiskäynnillä tutustutaan tapaamispaikan tiloihin ja työntekijöihin sekä käydään läpi tapaamispaikan käytännöt ja säännöt. Tapaamiset käynnistyvät tämän jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Tuomioistuimen päätös.

  • Jos tapaamisista on oikeuden päätös, tulee vanhempien olla yhteydessä lastenvalvojaan. Oikeuden päätöksen mukana tulee toimittaa molempien vanhempien yhteystiedot.

Lastenvalvojan vahvistama sopimus.

  • Vanhemmat varaavat ajan lastenvalvojalle, joka järjestää vanhemmille yhteisen neuvottelun. Neuvottelussa vanhemmat voivat sopia lapsen ja erillään asuvan vanhemman valvotuista tai tuetuista tapaamisista tai valvotuista vaihdoista.

Tapaamisten aloittamiseen tarvitaan aina voimassa oleva lastenvalvojan vahvistama tapaamissopimus tai käräjäoikeuden päätös.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Kanta-Hämeen ensi- ja turvakoti ry

Palvelusta vastaa

Kanta-Hämeen ensi- ja turvakoti ry
Tekstistä vastaa: Kanta-Hämeen ensi- ja turvakoti ry
Päivitetty: 1.2.2024