suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Valtionavustukset hautausmaiden hoitoon

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Valtionavustuksia luovutettujen alueiden hautausmaiden, suomalaisten sankari- ja siviilihautausmaiden sekä siirtoväen sankarihautojen hoitamiseen voivat hakea henkilöt, yritykset tai yhteisöt sekä julkishallinnon organisaatiot. Hakuaika on kerran vuodessa keväisin.

Luovutettujen alueiden hautausmailla tarkoitetaan suomalaisten sotilaiden sankari-, kenttä- ja siviilihautausmaita, jotka jäivät Venäjälle toisen maailmansodan seurauksena.

Avustusta voi käyttää hautojen ja hautausmaiden hoitotöihin ja kunnostukseen liittyviin kustannuksiin (työpalkkiot, palvelujen ostot sekä aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden hankinta) ja matka- ja kuljetuskustannuksiin sekä muihin tarpeellisiin kustannuksiin. Kunnostustöihin liittyviin suunnittelumatkoihin tai suunnitelmien laatimiseen ei voi saada avustusta.

Hautapaikkojen hoitoon voi sisältyä mm. hautapaikkojen kunnostaminen, niiden pitäminen asianmukaisessa kunnossa ja säilyttäminen, muistomerkkien ja muistopatsaiden pystyttäminen, muistolaattojen asettaminen ja hautojen istutustyöt sekä vainajien muiston vaalimiseen liittyvät muut toimenpiteet.

Toimi näin

Tee hakemus tarkoitukseen varatulle lomakkeelle. Lähetä hakemus Itä-Suomen aluehallintovirastoon määräaikaan mennessä. Yhteystiedot löydät hakulomakkeelta. Avustuksia voivat hakea henkilöt, yritykset tai yhteisöt sekä julkishallinnon organisaatiot.

Avustuksen käyttöaika on avustuksen myöntövuoden loppuun saakka. Lähetä selvitys myönnetyn avustuksen käytöstä Itä-Suomen aluehallintovirastoon hakuvuotta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

Hakijan on toimitettava hakemuksensa aluehallintoviraston kirjaamoon kunakin hakuvuonna hakuilmoituksessa ilmoitettuna aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksen hakijana on henkilö, yritys tai yhteisö sekä julkishallinnon organisaatio.

Avustusta voi käyttää hautojen ja hautausmaiden hoitotöihin ja kunnostukseen liittyviin kustannuksiin (työpalkkiot, palvelujen ostot sekä aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden hankinta) ja matka- ja kuljetuskustannuksiin sekä muihin tarpeellisiin kustannuksiin.

Kunnostustöihin liittyviin suunnittelumatkoihin tai suunnitelmien laatimiseen ei voi saada avustusta.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Aluehallintovirasto käsittelee hakemukset ja tekee avustuspäätökset hakua seuraavan kesäkuun puoliväliin mennessä.

Myönnetyt avustukset ovat käytettävissä enintään myöntövuoden loppuun saakka.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtiosopimus Valtiosopimus Suomen tasavallan hallituksen ja Venäjän federaation hallituksen välillä yhteistyöstä toisen maailmansodan seurauksena Venäjällä kaatuneiden suomalaisten sotilaiden ja Suomessa kaatuneiden venäläisten (neuvostoliittolaisten) sotilaiden muiston vaalimisessa (95/1992)

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAluehallintovirasto
Palvelusta vastaaAluehallintovirasto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 22.2.2022