suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Valkeakosken terveyskeskussairaalan kotisairaala

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Valkeakosken kaupunki
Alue: Valkeakoski
Palvelun kieli: suomi

Kotisairaala on Valkeakosken terveyskeskussairaalan yksikkö, joka tarjoaa sairaalatasoista sairaanhoitoa kotiin klo 8.00 - 21.00 välisenä aikana Valkeakosken kaupungin alueella.

Terveyskeskussairaalan akuuttiosasto toimii kotisairaalan tukiosastona. Kello 21.00 - 8.00 yhteydenottoihin vastaa akuuttiosaston sairaanhoitaja.

Potilaalle taataan tarpeen vaatiessa joustava pääsy terveyskeskussairaalaan osastohoitoon.

Kotisairaalan henkilökuntaan kuuluvat lääkäri ja 3 sairaanhoitajaa.

Kotisairaalassa hoidetaan esim. infektiopotilaita, haavoja ja nesteytyksiä. Myös saattohoitoa voidaan toteuttaa kotisairaalassa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ensisijalla valkeakoskelaisille (ja Valkeakosken valinneille terveyskeskusvaihtajille).

Kotisairaalahoito on potilaalle vapaaehtoista ja perustuu potilaan ja omaisen suostumukseen.

Potilaan tulee olla täysi-ikäinen tai huoltajan kanssa asuva 16 vuotta täyttänyt.

Potilaan tulee olla omatoiminen tai riittävä apu on järjestetty omaisten ja/tai Kotihoidon/palveluasumisyksikön toimesta.

Palveluun pääsy: Hoitohenkilökunta on yhteydessä kotisairaalaan. Kotisairaalan henkilökunta arvioi soveltuuko potilas kotisairaalahoitoon. Tämän jälkeen lääkäri tekee lähetteen kotisairaalaan.

Valkeakosken kotisairaala toimii vain Valkeakosken alueella. Kotisairaala on osa akuuttiosaston toimintaa. Kotisairaala toteuttaa perusterveydenhuollon sairaalapalveluita potilaiden kotona.

Hoitajan käynti: 1 käynti/vrk->12,00€; 2 käyntiä/vrk->24,00€; 3 käyntiä/vrk-> 36,00€. Lääkärin käynti: 18,90€. Enintään maksua peritään 36,00 €/vrk. Säännöllisen kotihoidon piirin kuuluvilta ja tehostetussa palveluasumisessa asuvilta ei peritä erillistä maksua. Kotisairaalamaksut eivät kerrytä vuotuista maksukattoa. Hoitomaksuun sisältyvät hoitotarvikkeet, hoitoon liittyvät laboratoriokokeet ja suonensisäisesti annettavat lääkkeet ja nesteet. Muut lääkkeet potilas kustantaa itse.


Palvelun toteuttaa: 
Valkeakosken kaupunki