suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keusote

Välineet, koneet ja laitteet vammaisille

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päivittäisistä toiminnoistasi suoriutumisessa tarvittavien välineiden, koneiden ja laitteiden avulla voit saada tarvitsemasi välttämättömän tuen liikkumiseen, viestimiseen tai arjen toimintoihin. Voit hakea korvausta esimerkiksi henkilöauton tai ajoneuvon lisälaitteen hankintaan.

Toimi näin

Hae korvausta välineen, koneen tai laitteen hankintaan viimeistään kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun kustannukset ovat syntyneet. Liitä mukaan kustannusarvio tai kuitti hankinnasta. Voit käyttää vammaispalvelujen hakulomaketta tai tehdä vapaa-muotoisen hakemuksen. Palauta hakemus kotikuntasi perusteella määräytyvään vammaispalvelujen toimipisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea korvausta pitkäaikaisen vamman tai sairauden vuoksi, jonka takia väline, kone tai laite on arjessasi välttämätön. Sinulle voidaan korvata puolet kohtuullisista välineen, koneen tai laitteen hankintakustannuksista. Vakiomalliseen välineeseen, koneeseen tai laitteeseen tehdyt vamman edellyttämät välttämättömät muutostyöt korvataan sinulle kokonaan. Päivittäisissä toiminnoissa tarvittavia välineitä, koneita ja laitteita voivat olla esimerkiksi henkilöauto tai ajoneuvon lisälaite. Lääkinnällisenä kuntoutuksena terveydenhuollosta myönnettäviä apuvälineitä ei pääsääntöisesti korvata vammaispalvelujen kautta.

Palvelu on maksullinen.

Korvaus on puolet kohtuullisista ja sinulle välttämättömistä välineen, koneen tai laitteen hankintakustannuksista, puolet jää itse maksettavaksi. Vakiomalliseen välineeseen, koneeseen tai laitteeseen tehdyt muutostyöt korvataan sinulle kokonaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeusote
Palvelusta vastaaKeusote
Alue Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keusote
Päivitetty: 15.11.2021