suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Vaikeavammaisten päivätoiminta

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Vaikeavammaisen päivätoiminta tukee itsenäistä selviytymistä ja sosiaalista vuorovaikutusta. Päivätoiminta voi sisältää esimerkiksi ruuanlaittoa, liikuntaa, keskustelua, retkeilyä, luovaa toimintaa sekä sosiaalisten taitojen harjaannuttamista.

Päivätoiminta suunnitellaan yksilöllisesti ja sen määrä on enintään viisi päivää viikossa.

Päivätoimintaa voidaan järjestää esimerkiksi palveluasumisyksikön erillisissä tiloissa ja työ- ja päivätoimintakeskuksissa. Naantalissa vaikeavammaisten päivätoimintaa on tarjolla Raina-säätiössä ja Säpinniitun tilalla.

Toimi näin

Päivätoimintaa haetaan vammaispalveluhakemuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikeavammaisten päivätoimintaa voi saada vaikeasti fyysisesti tai psyykkisesti vammainen 16 - 65 -vuotias henkilö, jonka toimeentulo perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin. Henkilöllä on lisäksi erittäin vaikea toimintarajoite eikä hän kykene työtoimintaan. Päivätoiminnan tarve arvioidaan palvelusuunnitelmassa.

Päivätoiminta on vaikeavammaiselle henkilölle maksutonta lukuun ottamatta ateria- ja kuljetuskustannuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 14.10.2020