suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Urologian palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Urologian eli virtsaelinkirurgian alueella tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on muun muassa virtsarakon, munuaisten, eturauhasen ja ulkoisten virtsaelinten ongelmia ja sairauksia. Tavallisimpia päivystyksellisiä, hoitoa vaativia ongelmia ovat virtsanlähtövaikeus, verivirtsaisuus, virtsatiekivet ja virtsaelinten rajut tulehdukset.

Virtsaelinten ongelmia ja sairauksia tutkitaan virtsankulkumittauksilla, tähystystutkimuksilla ja erilaisilla kuvantamismenetelmillä, kuten magneetti-, tietokonetomografia- ja ultraäänitutkimuksilla. Tarpeen mukaan voidaan myös ottaa koepaloja esimerkiksi eturauhasesta tai munuaisesta.

Tavallisimpia kirurgisia toimenpiteitä ovat eturauhasen ja virtsarakon höyläys. Teemme myös eturauhasen, munuaisen ja virtsarakon poistoleikkauksia.

Sovittuihin toimenpiteisiin potilaat saapuvat yleensä aamulla sairaalaan. Toimenpiteestä riippuen kotiutuminen tapahtuu joko samana tai seuraavana päivänä päiväkirurgisen yksikön kautta tai tarvittaessa vuodeosastolta riittävän toipumisajan jälkeen.

Toimi näin

Äkillisessä virtsaelinperäisessä ongelmassa soita hätänumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 10.1.2020