suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Uravalmennus

  • Palvelu
  • Urjala
  • Julkinen palvelu

Urjalan kunta vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Urjala ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (Laki 1269/2020).

Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennuksen aikana laadit itsellesi toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.

Uravalmennus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Se on pääsääntöisesti ryhmämuotoista ja siinä on myös yksilöllistä ohjausta. Uravalmennukseen liittyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia. Siihen voi sisältyä myös erilaisia lyhyitä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia. Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi saat tietoa ja tukea toisilta valmennukseen osallistujilta.

Uravalmennuksen enimmäiskesto on 40 päivää 12 kuukauden aikana. Tarvittaessa palveluun voidaan esimerkiksi yhdistää erikseen järjestettävä työkokeilu työpaikalla. Se täydentää Urjalan kunnan työllisyyspalvelujen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja. Uravalmennus on toiminnallisempaa ja pitkäkestoisempaa kuin mitä Urjalan kunnan työllisyyspalvelut voi ammatinvalinta- ja uraohjauksena tarjota. Uravalmennus voi olla teemoitettua eri ammattialoille tai eri ikäryhmille ja se sisältää sekä ryhmä- että yksilöohjausosioita ja sitä voidaan järjestää monikanavaisesti. Sitä voidaan käyttää muun muassa seuraavissa tilanteissa:

• Jos sinulta puuttuu ammatillinen koulutus

• Jos harkitset alan vaihtoa

• Jos olet palaamassa takaisin työelämään

• Jos harkitset yrittäjyyttä

Toimi näin

Sovi uravalmennuksesta työllistymissuunnitelmassa. Kysy OMA-valmentajaltasi tulossa olevista uravalmennuksista ja ilmoittaudu valmennukseen Urjalan kunnan työllisyyspalvelujen OMA-valmentajan kautta

Kenelle ja millä ehdoin

Uravalmennus on tarkoitettu Urjalan kunnan työllisyyspalvelujen asiakkaille.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUrjalan kunta
Palvelusta vastaaUrjalan kunta
Alue Urjala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 19.4.2021