suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Uravalmennus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennuksen aikana laadit itsellesi toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.

Uravalmennus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Se on pääsääntöisesti ryhmämuotoista ja siinä on myös yksilöllistä ohjausta. Uravalmennukseen liittyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia ja siihen voi sisältyä myös erilaisia lyhyitä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia. Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi saat tietoa ja tukea toisilta valmennukseen osallistujilta.

Uravalmennuksen enimmäiskesto on 40 päivää 12 kuukauden aikana. Tarvittaessa palveluun voidaan esimerkiksi yhdistää erikseen järjestettävä työkokeilu työpaikalla.

Uravalmennusta voidaan käyttää mm. seuraavissa tilanteissa:

  • Jos sinulta puuttuu ammatillinen koulutus
  • Jos harkitset alan vaihtoa 
  • Jos olet palaamassa takaisin työelämään
  • Jos harkitset yrittäjyyttä

Toimi näin

Sovi uravalmennuksesta työllistymissuunnitelmassa. Katso tulossa olevat uravalmennukset TE-toimistojen verkkosivuilta ja ilmoittaudu valmennukseen TE-toimistosi ilmoittamalla tavalla.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-palvelujen uravalmennus on tarkoitettu työnhakijoina TE-toimistossa oleville asiakkaille.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 1.7.2021