suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Uravalmennus

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (Laki 1269/2020).

Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennuksen aikana laadit itsellesi toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.

Uravalmennus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Se on pääsääntöisesti ryhmämuotoista ja siinä on myös yksilöllistä ohjausta. Uravalmennukseen liittyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia. Siihen voi sisältyä myös erilaisia lyhyitä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia. Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi saat tietoa ja tukea toisilta valmennukseen osallistujilta.

Uravalmennuksen enimmäiskesto on 40 päivää 12 kuukauden aikana. Tarvittaessa palveluun voidaan yhdistää erikseen järjestettävä työkokeilu työpaikalla. Se täydentää Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja. Uravalmennus on toiminnallisempaa ja pitkäkestoisempaa kuin Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen ammatinvalinta- ja uraohjaus. Uravalmennus voi olla teemoitettua eri ammattialoille tai eri ikäryhmille. Se sisältää sekä ryhmä- että yksilöohjausosioita ja sitä voidaan järjestää monikanavaisesti.

Uravalmennus sopii sinulle esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus
  • Harkitset ammatin vaihtoa
  • Olet palaamassa takaisin työelämään
  • Harkitset ryhtymistä yrittäjäksi

Toimi näin

Sovi uravalmennuksesta työllistymissuunnitelmassa. Kysy omavalmentajaltasi tulossa olevista uravalmennuksista ja ilmoittaudu valmennukseen Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen omavalmentajan kautta

Kenelle ja millä ehdoin

Uravalmennus on tarkoitettu Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakkaille.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 15.2.2022