suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ulkomailta ostetun ajoneuvon tulliselvitys

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tulli
Alue: valtakunnallinen
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Sinun pitää tehdä ajoneuvosta tulliselvitys, jos tuot sen maahan EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tai EU:n tullialueelta, mutta veroalueen ulkopuolelta. Maahantuonnin yhteydessä ajoneuvosta pitää maksaa arvonlisävero ja mahdollinen tullimaksu.


Toimi näin

Selvitä ajoneuvo Tullin tuontitullauspalvelussa verkossa. Jos et voi tai halua käyttää palvelua, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään tullauksen verkossa puolestasi. Saat palvelusta tullauspäätöksen, joka tarvitaan myös Verohallinnolle annettavaa autoveroilmoitusta varten.

Saat käyttää vain ajoneuvoa, jolla on voimassa jonkin EU- tai Eta-maan rekisteröinti tai katsastuskonttorin myöntämä siirtolupa sekä liikennevakuutus. Jos tarvitset siirtoluvan, hanki se jo etukäteen katsastustoimipaikalta. Luvan hankintaa varten sinulla pitää olla tiedossa ajoneuvon yksilöintitiedot (valmistusnumero). Traficomin verkkosivuilta löydät katsastustoimipaikat kartalta.

Ajoneuvosta pitää antaa käyttöönottoilmoitus ennen sen käytön aloittamista Suomessa. Sähköinen käyttöönottoilmoitus ja autoveroilmoitus annetaan Verohallinnolle. Verohallinto vastaa autoverotuksesta ja siihen liittyvästä neuvonnasta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Tulli