suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Ulkoilureitit ja alueet

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin alueen vaihtelevissa maastoissa risteilee monia ulkoilureittejä ja kuntopolkuja. Osassa reiteistä on lihaskunnon kohottamiseen tarkoitettuja suorituspaikkoja ja ulkoliikuntavälineitä sekä laavu tai kota. Talvisin monilla reiteillä on hiihtoladut. Ulkoilureittien kartat sekä latukartat löytyvät karttalinkeistä.

Kalevankankaalla on 2,8 km, 4,2 km ja 6,2 km monikäyttöreitit kävelijöille ja pyöräilijöille, joita hoidetaan myös talvisin.

Keskustan alueella on myös kaksi kaunista luontopolkua:

Kalevankankaan luontopolulla esitellään Kalevankankaan harjuluontoa, joka edustaa harvoja säilyneitä yhtenäisiä harjualueita Mikkelin alueella aiemmin laajemmin sijainneesta harjujonosta. Luontopolulla esitellään kasvien ja eläinten lisäksi jääkauden ihmeitä, pohjaveden muodostumista ja paikallista historiaa. Samalla halutaan kohdistaa huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonsuojeluun. Marjaana Kovasen värikkäät ja eloisat kuvitukset kannustavat sekä lapsia että aikuisia pysähtymään taulujen ääreen. Luontopolun on suunnitellut Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksestä Timo Lehtonen ja Markku Nironen ja toteutuksesta ovat vastanneet yhdessä luonnonsuojeluliiton kanssa Mikkelin seudun ympäristöpalvelut ja Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut. Polku on merkitty valkoisilla tauluilla, joissa on saukon kuva ja musta nuoli.

Urpolan luontopolku polveilee Urpolan joen ja vanhan myllymiljöön tuntumassa. Lisätietoa luontopolusta ja yhteydessä toimivasta Urpolan luontokeskuksesta löytyy sivupalkin linkin takaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 6.4.2020