suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Työvoimakoulutus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on parantaa työnhakijan ammattitaitoa, mahdollisuuksia saada työtä tai säilyttää työpaikka tai parantaa valmiuksia toimia yrittäjänä. Ammatillisia valmiuksia edistävällä työvoimakoulutuksella pyritään myös tyydyttämään yritysten ja muiden työnantajien osaavan työvoiman tarvetta sekä tukemaan heitä toiminnan uudistamis- ja muissa muutostilanteissa. Koulutusta järjest ...

Toimi näin

Keskustele OMA-valmentajasi kanssa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta. Haussa olevat työvoimakoulutukset näet TE-palveluiden verkkosivulta. Samalla sivustolla voit myös ottaa käyttöösi Koulutusvahdin, jolla saat sähköpostiisi tiedot uusista alkavista työvoimakoulutuksista.

Miten haen koulutukseen?

Ensisijaisesti haet työvoimakoulutukseen verkkohakemuksella, joka ohjautuu suoraan opiskelijavalinnoista vastaavalle TE-toimistolle. Huomioithan, että jos et tunnistaudu Suomi.fi-palvelussa ennen koulutushakemuksen täyttämistä, sinun pitää henkilökohtaisesti käydä vahvistamassa hakemus Lempäälän kunnan työllisyyspalveluissa.

Voit hakea koulutukseen myös Hakemus työvoimakoulutukseen -lomakkeella, jonka voit tulostaa Suomi.fi -palvelusta tai saada TE-toimistosta tai Lempäälän kunnan työllisyyspalveluista.

Tutustu huolellisesti sinua kiinnostavan koulutuksen pääsyvaatimuksiin ennen kuin jätät hakemuksesi.

Jos olet työtön, voit hakea korvausta matka- ja yöpymiskustannuksista matkasta:

  • työvoimakoulutuksen valintatilaisuuteen tai soveltuvuuskokeeseen
  • oppilaitokseen ennen työvoimakoulutuksen aloittamista, jos vammasi tai sairautesi edellyttää tutustumista oppilaitoksen esteettömyyteen ja soveltuvuuteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulutukseen valitaan ensisijaisesti yli 20 -vuotiaita työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä. Koulutukset ovat aikuiskoulutusta.

Opiskelijavalinta:

Opiskelijat valitsee valintaryhmä, johon kuuluu TE-palvelujen asiantuntijoita ja koulutuksen järjestäjän edustaja. Silloin kun työnantaja on mukana koulutuksen suunnittelussa ja rahoittamisessa, osallistuu valintoihin myös työnantajan edustaja. Tarvittaessa voidaan käyttää myös muita asiantuntijoita.

Valinta tehdään hakemusten, haastattelujen ja tarvittaessa soveltuvuuskokeiden perusteella. Koulutuksen alussa voi olla myös kartoitusjakso, jonka jälkeen vain osa opiskelijoista jatkaa opiskelua.

Valinnassa huomioitavia asioita:

OMA-valmentaja on todennut, että hakijalla on koulutustarve.

Valinnasta tiedottaminen:

Opiskelijavalinnoista vastaava TE-toimisto ilmoittaa valintapäätöksestä hakijoille kirjeellä yleensä noin kuukauden kuluessa siitä, kun koulutuksen hakuaika on päättynyt. Jos olet täyttänyt hakemuksen tunnistautumalla Suomi.fi -palvelussa, voit seurata koulutushakemusten tilannetta verkossa työvoimakoulutuksen Omat hakemukset -palvelun kautta.

Jos sinut valitaan työvoimakoulutukseen, saat koulutuksen järjestäjältä yleensä erillisen kutsun koulutukseen. Kutsussa kerrotaan tarkemmat tiedot koulutuksen alkamisesta ja muista järjestelyistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Muut vastuuorganisaatiot

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Palvelusta vastaa

Lempäälän kunta
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 13.1.2023