suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Jos olet työtön, sinulla on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajan vastaanotolla. Tarkastusten tarkoituksena on arvioida ja vahvistaa sinun terveydentilaasi, hyvinvointiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi.

Toimi näin

Varaa aika työttömien terveystarkastukseen omalta terveysasemaltasi soittamalla vastaanoton ajanvarausnumeroon tai Oulun Omahoito -palvelun chatillä.

Jos olet alle 30 -vuotias, terveystarkastuksesi tehdään Byströmin Ohjaamossa. Varaa aika puhelimitse Ohjaamosta.

Sinut voidaan ohjata terveystarkastukseen myös TE-toimiston lähetteellä.

Voit tehdä etukäteen terveystarkastuksen joko sähköisesti Oulun Omahoidossa tai tulostamalla ja täyttämällä Työttömien terveystarkastuksen esitietolomakkeen. Ota lomake mukaasi hoitajan vastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Terveystarkastus on tarkoitettu työttömille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 23.12.2020