suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Terveydenhoitaja tekee naantalilaisten työttömien terveystarkastuksia vastaanotolla Naantalin terveyskeskuksessa.

Terveystarkastukseen sisältyvät:

  • laboratorio- ja keuhkojen toimintakoe
  • pituuden, painon ja verenpaineen mittaaminen
  • diabeteksen riskitesti
  • BDI-kysely (masennuskysely)
  • AUDIT-kysely (mittaa alkoholin käytön riskejä)
  • elämäntapahaastattelu

Terveydenhoitaja ohjaa sinut tarvittaessa esimerkiksi lääkärin vastaanotolle tai suuhygienistille, sekä tarkistaa jäykkäkouristusrokotteen voimassaolon. Rokote tehostetaan tarvittaessa.

Työttömien terveystarkastuksien tavoitteena on edistää ja ylläpitää väestön terveyttä, hyvinvointia, työ- ja toimintakykyä sekä sosiaalista turvallisuutta ja kaventaa väestön terveyseroja.

Toimi näin

Varaa aikasi työttömien terveystarkastukseen terveydenhoitajalta tai terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit varata aikasi työttömien terveystarkastukseen, jos asut Naantalissa ja olet työtön tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa.

Terveydenhoitajan tekemät terveystarkastukset ovat maksuttomia. Lääkärin vastaanotosta peritään asetuksen mukaiset asiakasmaksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 29.9.2020