suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Työttömät henkilöt ovat oikeutettuja terveystarkastukseen. Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton. Työttömien terveystarkastukset toteutetaan Lapinlahden terveyskeskuksen ja Varpaisjärven terveysaseman työterveyshuollossa.

Työttömien terveystarkastusten tavoitteena on selvittää työttömän terveydentilaa, arvioida työkykyä, ennaltaehkäistä sairauksia ja edistää terveyttä. Terveystarkastukseen sisältyy tutkimuksia (mm. laboratoriotutkimukset, paino, pituus, näkö ja verenpaineen mittaus). Terveyden lisäselvittelyä varten varataan tarvittaessa aika lääkärin vastaanotolle.

Toimi näin

Terveystarkastusta haluavan työttömän henkilön tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Soittoaika on arkisin klo 8:00 - 13:00

Vastaanotto toimii ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Työttömät henkilöt ovat oikeutettuja saamaan kyseisen palvelun.

Palvelu on maksuton.

Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton. Lääkärintarkastus, joka tehdään tarvittaessa terveyden lisäselvittelyä varten on maksullinen (terveyskeskuslääkärin vastaanottomaksu).

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 13.5.2022