suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kysteri

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

o Työttömien terveystarkastuksilla pyritään parantamaan ja ylläpitämään asiakkaan hyvinvointia, terveyttä, työ- ja toimintakykyä.

o Terveystarkastukseen hakeudutaan, kun edellisestä terveystarkastuksesta on pitkä aika, terveydentila huolestuttaa tai on tarvetta arvioida työkykyä tai kuntoutustarvetta.

o Terveydenhoitaja voi tarvittaessa ohjata potilaan esimerkiksi terveyskeskuslääkärin tai fysioterapeutin vastaanotolle, joista peritään normaalit asiakasmaksut.

Toimi näin

o Terveystarkastukseen ohjaudutaan useimmiten lähetteellä TE-toimiston, sosiaalitoimen tai Työllisyyden kuntakokeilun kautta. Työtön voi myös ottaa itse suoraan yhteyttä työttömien terveydenhoitajaan terveystarkastuksen varaamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKysteri
Palvelusta vastaaKysteri
Alue Kaavi, Keitele, Leppävirta, Pielavesi, Rautavaara, Tervo, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kysteri
Päivitetty: 22.2.2022