suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työttömien terveystarkastus tapahtuu omalla terveysasemalla sairaanhoitajan vastaanotolla. Tarkastuksen tarkoituksena on antaa tietoa senhetkisestä terveydentilasta.

Ennen tarkastusta täytetään kyselylomake, joka auttaa sairaanhoitajaa ennaltaehkäisemään terveysriskejä ja keskittymään potilaan mieltä askarruttaviin asioihin.

Vastaanotolla annetaan kirjallinen terveystarkastuspalaute ja terveydentilan hoitamiseksi tehty jatkosuunnitelma.

Toimi näin

Varaa aika oman asuinalueesi terveysasemalta. Jos et ole varma terveysasemastasi, voit selvittää sen lääkäri- ja sairaanhoitajahaun avulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Työttömien terveystarkastukset on tarkoitettu työttömäksi jääneille tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa oleville henkilöille.

Palvelu on maksuton.

Käynti sairaanhoitajan vastaanotolla on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Alue Hankasalmi, Jyväskylä, Uurainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 15.5.2020