suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työttömäksi jääneillä tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa olevilla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen. Terveystarkastus pohjautuu elämäntapahaastatteluun. Tarkoituksena on edistää terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Tarvittaessa asiakas ohjataan laboratoriotutkimuksiin, lääkärin vastaanotolle tai suuhygienistille.

Aloite terveystarkastuksen tarpeesta tulee kunnan sosiaalitoimesta, työttömille palveluja tarjoavilta tahoilta tai asiakkaalta itseltä.

Toimi näin

Aikuisneuvolan terveydenhoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella ja puhelinaika on päivittäin. Varaa aika omalta terveysasemalta puhelimitse.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 4.7.2019